Buraczki kiszone carpaccio 300g Sznajder
Buraczki kisimy zaraz po zbiorach z naszych pól w Dolinie Baryczy, jesienią, dodając czosnek i sól kamienną (z Kopalni w Kłodawie). Nie używamy octu, cukru ani żadnych konserwantów.
-
Brak w magazynie
Czosnek kiszony 200g Sznajder
Czosnek kisimy podobnie do ogórków. Do czosnku z własnych pól dodajemy koper i zalewę z kłodawską solą kamienną.
Kalafior kiszony 300g Sznajder
Kalafiory kisimy podobnie do ogórków. Do kalafiorów z własnych pól dodajemy czosnek, koper i zalewę z solą kamienną (z Kopalni w Kłodawie).
-
Brak w magazynie
Kapusta kiszona czerwona w słoiku 500g Sznajder
Kapustę czerwoną kisimy podobnie jak białą. Jesienią, zaraz po zbiorach z naszych pól. Dodajemy sól kamienną z kopalni w Kłodawie i czas, na samoczynną fermentację, czyli powolny proces kiszenia.
Kapusta kiszona w słoiku 700g Sznajder
Kapusta jest kiszona metodą tradycyjną (samoczynnie, powoli, sezonowo) – jesienią, zaraz po zbiorach.
Składniki: kapusta z naszych upraw, sól kamienna z kopalni w Kłodawie, marchewka z naszych pól.
-
4 w magazynie
Ogórek kiszony w słoiku 420g Sznajder
Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach.
-
4 w magazynie
Rzodkiewka kiszona 200g Sznajder
Rzodkiewka kiszona to zdrowa przekąska, dodatek do dań głównych, świetnie smakuje też z dipami i hummusem.