Sery białe
Klimeko Naturalny Tworóg chudy (tacka około 250g)
Naturalny Tworóg chudy Klimeko wytwarzamy z ekologicznego mleka pasteryzowanego chudego i czystych bakterii mleczarskich. Technologia produkcji jest taka sama, jak w przypadku sera półtłustego. Tak jak wszystkie nasze produkty, ten również wykonujemy ręcznie z najlepszego mleka ekologicznego, co gwarantuje jego najwyższą jakość.
Od 2018 roku Naturalny Tworóg chudy z Dionizowa wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Skład: mleko pasteryzowane ekologiczne odtłuszczone, żywe kultury bakterii.
Kozi twaróg kanapkowy 150g Danmis
Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Jakby tego było mało, znajdziecie w nich także fosfor, potas oraz duże zasoby żelaza, co szczególnie jest istotne dla osób cierpiących na anemię.
Skład:mleko kozie, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Nasz camembert naturalny 120g NaTurek
Jest doskonały do kanapek, sałatek, jako przekąska, na deskę serów lub przyrządzany na ciepło, w panierce.
Składniki: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
Ser kozi twardy w plastrach 100g Danmis
Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Jakby tego było mało, znajdziecie w nich także fosfor, potas oraz duże zasoby żelaza, co szczególnie jest istotne dla osób cierpiących na anemię.
Skład: mleko kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
Ser kozi twarogowy w plastrach 100g Danmis
Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Jakby tego było mało, znajdziecie w nich także fosfor, potas oraz duże zasoby żelaza, co szczególnie jest istotne dla osób cierpiących na anemię.
Skład: twaróg kozi 50%, ser kozi twardy, masło kozie, żelatyna wieprzowa, sole emulgujące: fosforany sodu, polifosforany, sól.
Ser kremowy Kwartett w krążku 180g Hochland
Oto najbardziej zgrany kwartet, jaki możesz zaprosić do swojej kuchni! Ogórek z koperkiem wnoszą nutę świeżości, wyśmienite borowiki szlachetność, Maasadamer akcent słodyczy a ser śmietankowy subtelną delikatność… Kwartet współgra doskonale z ciemnym pieczywem, ale także… kremową zupą kurkową!
Ser kremowy Mixtett w krążku 180g Hochland
Aromatyczne zioła, wyrazista, soczysta papryka oraz delikatny ser śmietankowy. Ten zestaw pysznych kremowych trójkącików to ponadczasowa klasyka, której nie możesz się oprzeć, ani na kanapce, ani w formie… wspaniałej serowej zupy-krem.
Ser kremowy śmietankowy w krążku 180g Hochland
Aksamitny, delikatny w smaku, kremowy ser Śmietankowy to nie tylko naturalny wybór na kanapkę, ale także…wspaniały sposób na aksamitną zupę-krem z porów!
Ser kremowy Sortett w krążku 180g Hochland
Soczysta papryka, krucha szynka i delikatny ser śmietankowy – to trzy wyjątkowo smakowite warianty kremowych serków. Gratka nie tylko dla wszystkich miłośników kanapek, ale także wspaniały pomysł na… tartę serowo-warzywną!
Ser kremowy Tercett w krążku 180g Hochland
Wykwintny i pełen smaku Emmentaler, pyszne, wyraziste salami oraz aromatyczny szczypiorek z cebulą – tutaj każdy z domowników znajdzie coś dla siebie! A wszystkich tak samo zaskoczy i zachwyci… makaron canelloni z farszem szpinakowo-serowym!
Ser kremowy z szynką w krążku 180g Hochland
Przekonaj się, że ulubiony przez smakoszy w każdym wieku kremowy ser z soczystą, kruchą szynką to szybki sposób na pierwsze lub drugie śniadanie, ale także na… przepyszne ryżowe pulpeciki z serem!
Ser pleśniowy Błękitny 100g Lazur trójkąt
Ser Lazur Błękitny ma głęboko przerośnięty pleśnią kruchy i kremowy miąższ o lekko słonawym smaku.Pozostawia tradycyjną, charakterystyczną dla tego typu serów aromatyczną, ostrą i zdecydowaną nutę o delikatnym, długo utrzymującym się posmaku grzybowym. Wyraźnie podkreśla smak potraw warzywnych oraz mięsnych.
Składniki: mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti.