Ser pleśniowy Błękitny 100g Lazur trójkąt
Ser Lazur Błękitny ma głęboko przerośnięty pleśnią kruchy i kremowy miąższ o lekko słonawym smaku.Pozostawia tradycyjną, charakterystyczną dla tego typu serów aromatyczną, ostrą i zdecydowaną nutę o delikatnym, długo utrzymującym się posmaku grzybowym. Wyraźnie podkreśla smak potraw warzywnych oraz mięsnych.
Składniki: mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti.
Ser pleśniowy Błękitny w plastrach 100g Lazur
Ser Lazur Błękitny ma głęboko przerośnięty pleśnią kruchy i kremowy miąższ o lekko słonawym smaku.Pozostawia tradycyjną, charakterystyczną dla tego typu serów aromatyczną, ostrą i zdecydowaną nutę o delikatnym, długo utrzymującym się posmaku grzybowym. Wyraźnie podkreśla smak potraw warzywnych oraz mięsnych.
Składniki: mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti.