Warzywa z dowozem do domu
Warzywa znajdują się u podstaw piramidy żywieniowej. Są skarbnicą witamin i składników mineralnych, dlatego warto zadbać o to, by pochodziły ze sprawdzonych źródeł, ekologicznych upraw i zagościły w naszym codziennym jadłospisie. U nas zamówią Państwo dowolną ilość świeżych warzyw z dowozem na terenie Łodzi. Pochodzą one od sprawdzonych dostawców z całego świata oraz lokalnych rolników.
Warzywa są zdrowe! Chronią organizm przed wieloma chorobami i wspierają go w walce z różnymi dolegliwościami. Codziennie dostarczamy świeże i w 100% naturalne produkty na terenie miasta Łódź.
Czerwone warzywa wspierają odporność
Czerwone warzywa są bogate w likopen, magnez i potas. Papryka czerwona, pomidory, rzodkiewka powinny się znaleźć na talerzach palaczy i osób narażonych na nowotwory.
Co ciekawe niektóre z nich zachowują swoje właściwości również po obróbce termicznej. Czerwoną paprykę w roli zakąski, faszerowaną lub duszoną poleca się m.in. kawoszom i osobom z niedoborami odporności – nie tylko pomaga uzupełnić niedobór magnezu, ale również wzmacnia naczynia krwionośne i dostarcza dużo witaminy C.
Przetwarzanie działa na korzyść pomidorów – soki, przeciery i ketchup zawierają znacznie więcej likopenu niż świeże warzywo. Warto więc zabrać się za domowe przetwory. Zamawiając dowóz do domu, otrzymują Państwo jędrne i pachnące warzywa.
Zielone warzywa chronią układ pokarmowy
Zielone warzywa zawierają chlorofil, który wspomaga cały przewód pokarmowy. Nie każdy wie, że przeciwdziała on próchnicy i może pomóc pozbyć się nieświeżego oddechu. Znajdziemy go w jarmużu, brokułach, sałacie, grochu zielonym, liściach selera i pietruszki, brukselce, cukinii, ogórku, a najwięcej w szpinaku. Wszystkie oczywiście dostępne u nas. Warto jeść je jak najczęściej, na surowo, w postaci świeżo wyciśniętego soku lub smoothie. Jeśli brakuje nam czasu na zakupy wystarczy zamówić dowóz do domu.
Naturalne suplementy diety: “fioletowy” eliksir młodości
Bakłażan, czerwona kapusta i buraki należą do grupy fioletowych warzyw. Warto je jeść, gdy chcemy dłużej zachować młody wygląd. Są bogate w antocyjany, które korzystnie wpływają na naszą skórę. Wspomagają także wzrok i chronią przed nowotworami.
Czerwona cebula ma działanie zbliżone do probiotyku – wspiera florę jelitową, a czerwona kapusta pomaga pozbyć się z organizmu nadmiaru wody.
Fioletowe warzywa powinny znaleźć się w diecie osób cierpiących na nadciśnienie i cukrzycę.
Warzywa na dowóz: białe na odporność, pomarańczowe na włosy
Czosnek i cebula słyną ze swoich właściwości uodparniających. Obok innych białych warzyw, jak por, seler i kalafior, pomagają także utrzymać dobry poziom cholesterolu we krwi.
Marchewka to jedno z tych warzyw, które najczęściej gości w polskiej kuchni. Gotowana, w surówce lub pod postacią soku. Karoten przyspiesza opalanie, dba o wygląd włosów i paznokci.
Wszystkie produkty dostarczamy pod same drzwi na terenie miasta Łódź.